Your message was sent successfully

Fjelltur

Aktiviteter » Fjelltur

Les alt om

Fjelltur

Geilo er et lett tilgjengelig utgangspunkt for vandring i fjellet, enten du vil gå rett fra sentrum, kjøre eller ta toget for å starte turen midt i fjellheimen. Ta en kort ettermiddagstur ved å ta stolheisen opp til Nasjonalparkutsikten eller gå over Hardangervidda over til Vestlandet.

I Hol kommune, hvor mesteparten av arealet er fjell og utmark, har det naturlig nok vært et nett av ferdselsveger og stier fra gammelt av. En stor del av dette nettet er ryddet, merket og skiltet. I området er det høye topper og dype daler, fargerik flora og forblåste vidder, og hytter som ønsker velkommen med stølsmat og gode senger.

Fra Prestholtseter kan du gå sherpatrappen opp til Skarvsenden på Hallingskarvet, 1705 meter over havet. Trappa er laget etter nepalske håndverkstradisjoner for å passe inn i terrenget og å gjøre det enklere å ferdes i nasjonalparken.

Hardangervidda er Nord-Europas største høyfjellsplatå. Her er langstrakte vidder i øst og mer alpint preg i vest. Hardangerjøkulen, en av Norges største isbreer, og Hårteigen er synlig fra det meste av viddas åpne landskap. Vidda er et eldorado for friluftsinteresserte i alle aldre med mange godt merkede ruter for fotturer. Stier og veier er godt egnet for både vandrende og syklende. Vann og elver for fisking og bading. Alt dette gir deg muligheten til å velge den aktiviteten som passer deg best.

For varierte sommerruter finner du ulike turkart over Hardangervidda, Geilo og Hallingskarvet hos turistinformasjonen.

Er du klar?

Se flere turer her

«Vi bestemte oss for å stoppe på Geilo på vei til Bergen fra Oslo og tilbringe to netter der. Vi leide ikke bil, men gikk heller til sommerparken fra hotellet, og deretter tok vi skiheisen opp på fjellet og gikk turer. Det er flere mil av turstier øverst, og de er utrolig vakre – fantastisk natur og fauna. Vi gikk da nedover fjellet og gikk inn til byen for å spise lunsj – i alt ca 10 miles. Vi likte oss godt og vil anbefale dette til folk som er i god form. Du kan også ta skiheisen ned.”

Pjcharles, TripAdvisor

Relaterte aktiviteter

[contact-form-7 404 "Not Found"]
close-link
[contact-form-7 404 "Not Found"]
close-link