Your message was sent successfully
Fyll hjertet med flott kunst

Kunst på Vestlia Resort

Vi på Vestlia setter pris på vakker kunst og har valgt å pynte våre vegger med mesterverk av forskjellige kunstnere, så oppholdet kan også være en liten kunstopplevelse.

Først og fremst er Norges største samling av drikkekar plassert i lobbyen på Vestlia Resort. Noen av disse fremragende drikkekarene går tilbake til 1500-tallet, og er en viktig del av folkekunst i Norge.

I lobbyen vil du også finne malerier av Kai Fjell, Axel Ender og grafikk av Edvard Munch, noe vi er svært stolte av.

I Kai Fjell-salen er veggene er prydet med vakre malerier av kunstneren Kai Fjell. Kai Fjell var en hovedfigur i 1930-årenes romantisk-ekspressive norske malerikunst, i klar opposisjon til den mer dominerende formalistiske retning. Knappe 30 år gammel ble han utropt til “Edvard Munchs etterfølger”. En kritiker kalte ham “kvinnens ridderlige tolker, grokreftenes og den lengselfulle og stundom melankolske Eros’ poet”.

Det nye chambre séparéet, Bærasalen, er oppkalt etter Embrik Bæra, en av de fremste rosemalerne i Hallingdal på 1800-tallet, og er innredet med møbler malt av ham. Veggene er vakkert prydet med flotte malerier av Knut Bergslien, Adolph Tiedemand og Bengt Nordenberg. I restauranten finner du også et stort og vakkert maleri av verdenskjente Peder Balke.

I tillegg har vi motivene i Eventyrbadet, basert på  Theodor Kittelsens berømte eventyrverk. Det er det vi kaller stor kunst!

Les mer om kunsten på gundersencollection.no

Galleri

[contact-form-7 404 "Not Found"]
close-link
[contact-form-7 404 "Not Found"]
close-link