KUNST PÅ VESTLIA RESORT

The Gundersen Collection 

Vi på Vestlia setter pris på vakker kunst, og har valgt å pryde veggene våre med mesterverker av forskjellige kunstnere, så ditt opphold også kan bli en liten kunstopplevelse.

Først og fremst er Norges største samling av drikkekar plassert i lobbyen på Vestlia Resort. Noen av disse enestående karene kan dateres tilbake til 1500-tallet, og er en viktig del av folkekunsten i Norge.

I lobbyen vil du også finne malerier av Kai Fjell, Axel Ender og grafikk av Edvard Munch, noe vi er svært stolte av.

I Kai Fjell-salen er veggene er prydet med vakre malerier av kunstneren Kai Fjell. Kai Fjell var en hovedfigur i 1930-årenes romantisk-ekspressive norske malerkunst, i klar opposisjon til den mer dominerende formalistiske retning. Knappe 30 år gammel ble han utropt til “Edvard Munchs etterfølger”. En kritiker kalte ham “kvinnens ridderlige tolker, grokreftenes og den lengselsfulle og stundom melankolske Eros’ poet”.

I tillegg har vi motivene i Eventyrbadet, basert på Theodor Kittelsens berømte eventyrverk. Det er det vi kaller stor kunst!

«Det jeg liker ekstra godt med hotellet er all den vakre kunsten de har. I lobbyen finner du malerier fra både Munch og Theodor Kittelsen, og ikke minst så har de en egen sal med en imponerende samling av Kai Fjells malerier. I hotellets ganger og rom finner du også gamle antikviteter og norges største samling av drikkekar, som kan dateres tilbake til 1500-tallet.»

 

 

Hanne Marit, sekkogsandaler.com